5 noiembrie 2010

Baritonul Andras Chiriliuc și Diva Leontina Văduva în concertul Crăciun la Suceava
La invitația baritonului Andras Chiriliuc, marea soprană a lumii, Diva Leontina Văduva, va fi prezentă în cea de-a 5-a ediție aniversară a concertului Crăciun la Suceava, duminică 26 decembrie 2010 începând cu ora 19:00, la Catedrala Romano - Catolică din Suceava. Artiștii îl vor avea alături pe Maestro Alexandru Petrovici, unul din marii pianiști ai României. Intrarea se realizează doar pe bază de invitații cu confirmare.

Celebra starsoprano a lumii, Diva Leontina Văduva, a cărei carieră se împarte între cinci continente onorând invitațiile marilor teatre lirice ale lumii precum Metropolitan Opera, Bolshoi Theatr, Teatro alla Scala, Wiener StaatsOper, Royal Opera House sau Opera Palais Garnier, va interpreta alături de baritonul Andras Chiriliuc arii și duete din opere celebre. Programul va include și piese din repertoriul internațional specific sărbătorilor de iarnă din întreaga lume.

Concertul Crăciun la Suceava aflat la cea de-a 5-a ediție aniversară, este o manifestare inițiată de baritonul Andras Chiriliuc în anul 2005 din dorința de a oferi un regal artistic orașului natal, invitând în fiecare an artiști de anvergură internațională pentru marele public iubitor de muzică clasică. În edițiile anterioare evenimentul s-a bucurat de prezențe alese precum Diva Cristina Radu, Diva Kathleen McCalla, Diva Oana Andra.

Ediția din acest an este realizată de Asociația Joseph Schmidt în parteneriat cu Muzeul Bucovinei și Consiliul Județean Suceava.

Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Prințul Paul al României.GALA STUDENȚILOR USV 2010Marți 26 octombrie 2010 începând cu ora 19:00, a avut loc cea de-a 47-a ediție a Galei Studenților Universității Suceava la Casa de Cultură a Sindicatelor din Suceava.

Evenimentului organizat de corpul academic studențesc sucevean i s-a alăturat Consiliul Județean Suceava, Muzeul Bucovinei, Primăria Municipiului Suceava, Romfilatelia, TuȘiRomânia și Asociația Joseph Schmidt.

Programul manifestării aflate sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Prințul Paul al României s-a bucurat de prezența unor artiști de marcă precum mezzosoprana Elena Gaja, prim-balerinul Valentin Roșca, Diva Oana Andra, sculptorul Mircea Dăneasa, pictorul Constantin Ungureanu Box etc.

În cadrul serii s-a desfășurat și concursul de Miss și Mister USV 2010 în urma căruia au fost desemnați laureații.

Cu această ocazie, Romfilatelia în parteneriat cu Poșta Română și Asociația Joseph Schmidt au realizat un plic gigant care a marcat evenimentul dar și un întreg poștal care va putea fi găsit în oficiile poștale din România. După discursul Altețelor Lor Regale Prințul Paul și Prințesa Lia ai României a fost proiectat clipul de prezentare al Romfilatelia urmat de momentul semnării plicului gigant de către Invitatul de Onoare al serii, Alteța Sa Regală Prințul Paul al României.

Evenimentul s-a încheiat cu decernarea titlurilor de Miss și Mister USV 2010 - care au revenit domnișoarei Iulia Botușan și domnului Bogdan Mierlă - urmat de Recepția VIP, Dineul și Afterparty-ul manifestării.

Această gală a fost realizată din dorința de a apropia și mai mult comunitatea de spațiul universitar, de a atrage atenția asupra puterii exemplului personal și de a reântoarce fața către adevăratele valori.

Evenimentul a fost transmis live integral de Intermedia Tv.