5 ianuarie 2010

Întreg poștal Joseph Schmidt


Asociația Joseph Schmidt împreună cu Romfilatelia și Poșta Română au realizat un întreg poștal comemorativ Joseph Schmidt, omagiind și celebrând astfel personalitatea marelui tenor român născut la 4 martie 1904 în Bucovina.

105 ani de la nașterea celui pe care umanitatea avea să-l numească Die Deutsche Caruso ( Caruso-ul german ) și despre care George Enescu avea să spună: “…cântecul său va dăinui precum Cântarea Cântărilor, Concertul de violină a lui Mendelsshon sau Psalmii lui David.”

Aşa cum Enrico Caruso a dus mai departe sufletul muzical al cântecelor populare italiene, la fel au pulsat şi în Joseph Schmidt melodiile de suflet ale bucovinenilor, a căror artă interpretativă muzicală a fost răspândită în lume prin talentul său.

Întreg-ul poștal Joseph Schmidt va putea fi găsit începând cu anul 2010 la toate oficiile poștale din România.

Întreg-ul poștal Joseph Schmidt se înscrie în seria manifestărilor de anvergură pe care le organizează Asociația Joseph Schmidt omagiind și celebrând personalitatea marelui nostru înaintaș.

Acțiunea a fost realizată sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Prinţul Paul Al României, Preşedinte de Onoare al Asociaţiei Joseph Schmidt.